Kapitalizmas ir karvės

Geros dienos pradžiai:

Tradicinis kapitalizmas – Jūs turite dvi karves. Vieną parduodate ir nusiperkate bulių. Jūsų banda pasidaugina ir ekonomika auga. Jūs parduodate visą bandą ir išeinate į pensiją gyventi iš pajamų gautų už karves.

Amerikiečių korporacija – Jūs turite dvi karves. Vieną parduodate, o kitą priverčiate duoti pieno už keturias karves. Jūs nustembate, kai karvė miršta.

Prancūzų korporacija – Jūs turite dvi karves. Einate streikuoti, nes norite trijų karvių.

Japonų korporacija – Jūs turite dvi karves. Jūs jas pertvarkote ir sumažinate iki 1/10 originalaus dydžio ir priverčiate duoti pieno už 20 karvių. Tada jūs sukuriate protingos karvės animacinį paveiksliuką, pavadintą Cowkimon(tm) ir pardavinėjate visame pasaulyje.

Vokiečių korporacija – Jūs turite dvi karves. Jūs pertvarkote jas taip, kad gyventų 100 metų, valgytų kartą per mėnesį ir dar pačios pasimelžtų.

Britų korporacija – Jūs turite dvi karves. Abi pamišusios.

Italų korporacija – Jūs turite dvi karves, tačiau jūs nežinote kur jos yra, todėl einate pietauti.

Rusų korporacija – Jūs turite dvi karves. Jūs jas skaičiuojate, ir staiga pamatote, kad turite 12 karvių, skaičiuojate dar kartą – 42 karvės. Tada jūs dar kartą skaičiuojate ir gaunate 12 karvių. Baigiate skaičiuoti ir einate išgerti dar vieną Vodkos butelį.

Šveicarų korporacija – Jūs turite 5000 karvių, tačiau nei viena nepriklauso jums. Jūs imate fiksuotą mokestį už jų saugojimą.

Hindų korporacija – Jūs turite dvi karves. Jūs garbinate jas.

Kinų korporacija – Jūs turite dvi karves ir 300 žmonių joms melžti. Teigiate turintys visišką užimtumą, aukštą galvijų produktyvumą ir suimate žurnalistą, kuris paskelbė tikruosius skaičius.

Arkansaso korporacija – Turite dvi karves. Ta po dešine ganėtinai graži.

Enron korporacija – Turite dvi karves. Jūs parduodate tris karves savo valdomai listinguojamai kompanijai, naudodamas svainio pasirašytais kredito dokumentais. Tada įvykdote skolos/nuosavybės apsikeitimo (Swap) sandorį kartu su bendru pasiūlymu, kad atgausite 4 karves su mokesčių lengvata 5 karvėms. 6 karvių pieno teisės yra perduodamos per tarpininką į kompaniją įkurtą Kaimanų salose ir kurią valdo dauguma Enron akcininkų, kurie parduoda teises į visas 7 karves atgal listinguojamai kompanijai. Metinėje ataskaitoje rašoma, kad kompanija turi 8 karves + 1 opcioną dar vienai karvei. Balansų lentelė nepateikiama su oficialiu pranešimu. Minia perka jūsų bulių.

Arthur Anderson, LLC – Jūs turite dvi karves. Jūs pradanginate visus dokumentus susiejusius su Enron karvėmis. Jūs paimate dvi karves iš Enron už konsultavimą ir teigiate, kad Enron turi 9 karves.

Kapitalizmas bendrai: Jūs turite dvi karves. Jūs melžiate jas, bet pieną išpilate į griovį, kad išlaikytumėte jo rinkos kainą.

Pasiskolinta iš The Manbottle Library

Susiję įrašai

2 Responses

  1. el_dorado Says:

    Jūs turite dvi karves. Einate streikuoti, nes norite trijų karvių :))) net nuostabu, kaip visa sali galima summarizinti vienu sakiniu :)

  2. Justas Says:

    Aha, dėl to išvertęs ir įsidėjau į dienoraštį.

    P.S. Kaip tau Vilniuje einasi ?

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.