Studijos įgauna pagreitį. Week – 38/39/40

Kaip ir buvo galima tikėtis, studijos įsivažiavo ir laiko rašyti dienoraštį nelabai atsirado. Taip pat rašyti neskatino ir komentarų nebuvimas, nes kai sulauki atsiliepimų ar pasiūlymų gali lengviau įvertinti savo atliktus darbus ar sužinoti, kur link reikėtų tobulėti. Dėl laiko stokos aprašysiu pagrindinius įvykius per šias savaites.

Na visų svarbiausias tai turbūt būtų atranka į DoO – Days of Opportunities ( Karjeros dienos) komandą. Atranka tikrai buvo neeilinė, nes tokią užduotį teko vykdyti pirmąkart gyvenime… Pradžioje standartiški klausimai apie asmenines savybes, keletas kūrybiškų klausimų ir galiausiai užduotis: paskambinti bendrovei ir įsiūlyti jų sugalvotą – vitaminizuotos trašos žuvims: Norvegiškos, Kaina -149 Lt, užtenka mėnesiui, pritraukia žuvis spistis pabarstymo vietose… Na ir davė krūvą lapų su bendrovių rekvizitais. „Telefonas ant sienos. Sėkmės“. Vat čia tai rimtas interviu :)

Buvo ir AIESEC prezentacija, trumpai papasakojo kokios galimybės mūsų laukia įstojus, kuo galime prisidėti ir t.t. Dauguma lietuvaičių nusprendė aplikuoti kitais metais, nes šiais turime daugybę galimybių pasireikšti mūsų „mokyklėlėje“.

Investicinis fondas ( iFund) pravedė pirmą seminarą tema susipažinimas su finansų rinkomis. Tiesa pasakius buvau sužavėtas tokiu trumpu (45min) pristatymu, kurio metu informacijos buvo pateikta daugiau nei tikėjausi. Sugebėjo minimaliai pristatyti future’us, option’us, svertą, FX rinką ir daugelį kitų dalykėlių. Vadinasi, ateityje galima tikėtis tikrai daug žadančių paskaitų:)

Taip pat turėjau proga patobulinti šnekėjimo prieš publiką įgūdžius, nes turėjom dvi prezentacijas: savos verslo idėjos ir kompanijos reporto pristatymą.  Antroji sekėsi geriau, nepaisant to, kad šią prezentaciją vertins ir anglų departamentas.

40 savaitė

Pradėdamas rašyti šį įrašą galvojau, kad apžvelgsiu tik 38 ir 39 savaitės įvykius, bet dėl įtempto grafiko nusprendžiau apžvelgti iškarto ir 40. Taigi, savaitė prasidėjo EBP egzaminu, kurį turėčiau išlaikyti, nes klausimai nebuvo sunkūs. Įkyriausias dalykas buvo skaičiuoti break-even (lūžio taškus?) taškus be skaičiuotuvo, kai skaičiai buvo griozdiški (pvz.: 65132*0.12*0.4*80 ).

Na o po egzamino prasidėjo intensyvus kelių savaičių kursas – sąskaityba/buhalterija (financial accounting). Kursas man patinka, tik nepatinka tai, kad po dviejų savaičių instensyvaus kurso bus egzaminas, o per tas dvi savaites turėsim dar tris egzaminus :)) Tad laisvo laiko lieka labai mažai.

Šiandien apdovanojo pelningiausias ir kreatyviausias verslo idėjas apie kurias aprašysiu kitoje žinutėje (kai tik atsiras minutėlė laiko). Ryt sudalyvausiu seminare „The US Bailout Plan: Is the sky really falling?“, ketvirtadienį iFund’as praves antrą paskaitą apie akcijų rinkas, parašysiu anglų egzaminą, ir penktadienį tikriausiai mus pakrikštins iš pagrindų, nes nuo pirmadienio prasidėjo užduoties ir jeigu neįvykdai jų – tave išpaišo/išdažo ir t.t. O dabar einu sudarinėti balansų lentelių, nes kaip sakoma: „Balance sheet does not always balance“ :)

Susiję įrašai

5 Responses

  1. Indre Says:

    Justai, skaitom skaitom kiekvieną įrašą, žiauriai įdomu inside’as iš Rygos :) jei galėsi, aprašyk plačiau iFund’ą, ką veikia nariai ir pan. Sėkmės moksluose, tikiuosi susimatysim kitais metais SSE :)

  2. Justas Says:

    O, pagaliau komentarų sulaukiau, jau maniau, kad tik sau rašau ir niekas neskaito :) Būtinai prie progos išsiplėsiu apie iFund’ą. Na ir aišku iki susitikimo kitais metais ;)

  3. EJ Says:

    Skaitom skaitom, gal net kada i rss’us isikelsim ;)

  4. Joey Says:

    Trust me, skaitytoju netruksta. Svarbu irasu trukumo irgi nebutu ;)

  5. ignas Says:

    pas mane tu jau seniai į rss’us įkeltas ;]

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.