Finansinė orų prognozė

Vakar FT.com pristatė interaktyvią finansinę orų prognozę – tai Europos šalių žemėlapis su realiojo bendrojo vidaus produkto (BVP) duomenimis. Pasirinkę norimą šalį gausime dviejų metų realųjį metinį (y-o-y) BVP augimą ir ateities augimo/smukimo prognozę ateinantiems metams. Patenkinant smalsumą galite pasirinkti kelias datas ir palyginti kaip skyrėsi prognozuojamas BVP (tiesa, galima rinktis tik Balandžio ir Birželio mėn.).

Ties Lietuva šiuo metu kabo debesėlis su perkūnija, kuris simbolizuoja neaiškią ekonominę padėtį, o mūsų šalies 2009 metų realus BVP turėtų susitraukti 11%, o 2010: -4.7%. Tuo tarpu Latvijoje prognozuojamas dar didesnis kritimas – minus 13,1%. Išbandyti patys galite paspaudę ant paveikslėlio…

Jeigu kam nors iškyla klausimas, kokio velnio dedu nuorodas į visokias tokias interaktyvias programėles, tai atsakymas paprastas – man retkarčiais patinka „pažaisti“ su tokiomis programėlėmis, tad galbūt ir skaitytojams patiks ;) O kai turėsiu laiko sudėliosiu teisingus tag’us ir viską sudėsiu į vieną įrašą ar padarysiu atskirą puslapį.

Susiję įrašai

One Response

  1. Orai Says:

    Atrodo neblogai, su zemelapiais.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.