Verslo ir ekonomikos konkursai

Daugelis turbūt norėtų išbandyti savo jėgas įvairiuose verslo ar ekonomikos turnyruose. Kadangi pats beveik baigiau pirmus mokslo metus universitete ir susipažinau su keliais žaidimais, tad ir norėčiau juos aprašyti.

Konkursų sąrašas pateiktas daugiau mažiau pagal jų įvykimo laiką:

  • Profas – komandinis (3 žm.) žaidimas, užsiregistravus reikia atlikti mini atvejo analizę (case study) pagal kurią atrenkamos komandos į finalą, kuriame laukia kelių dienų turnyras: simuliacija ir reali atvejo analizė. Su komanda užsiregistravome, tačiau užduotis pasirodė nelabai įdomi, tad patingėjome ją atlikti, nors iš pasakojimų susidariau įspūdį kad finalas buvo iš ties viliojantis.
  • ECV (Entrepreneurship Competition Vilnius) – taip pat komandinis žaidimas (4 žm.), tačiau patekimo į finalą kriterijai yra kiek griežtesni: motyvacinio filmuko sukūrimas, visos komandos CV įrašai ir galiausiai gana rimtos, plečiančios akiratį case study atlikimas. Už savo filmuką gavom 2 vietą (tšk: 1,998/2), tačiau iš CV nesugebėjome surinkti daug, nes gan logiška, kad pirmakursiai neturi tiek daug patirties, kaip kad trečiakursiai… (…bet ir paskutinę minutę juos rašant nereikia tikėtis stebūklo:] ) Na ir case šiek tiek nepilnai išdirbome, o ir patirties trūkumas.:) Finale reikėjo dalyvauti kompiuterinėje verslo simuliacijoje ir atlikus atvejų analizę ją pristatyti.
  • Investment-game.com – individualus investavimo žaidimas, kurį organizuoja SSE Rygos Investicinis Fondas, žaidimo tikslas sugeneruoti didžiausią grąžą ir aplenkti konkurentus, plačiau apie šį žaidimą buvau aprašęs čia.
  • Unilever Game – individualus žaidimas, susidedantis iš 8-9 etapų (bent šiais metais taip buvo), kiekviename etape gaunate užduotį (case study) ir keletą galimų variantų iš kurių reikia pasirinkti labiausiai tinkamą. Žaidimas mėgstantiems rinkodarą ir žmogiškuosius išteklius ir valdymą.
  • Loreal E-strat – komandinis simuliacijos žaidimas, kuriame reikės valdyti parduotuves, prekių kanalus ir panašiai. Neteko rimtai žaisti, bet simuliacijos modelis atrodo ganėtinai sudėtingai.
  • Peak Time – komandinis (4žm.) žaidimas susidedantis iš kelių etapų: pirmąjame reikia dalyvauti kompiuterinėje CESIM simuliacijoje ir valdyti viešbučius, antrąjame teko išspręsti case study susiejusią su makroekonomika, sugalvoti verslo idėją tinkančią krizės laikotarpiui, pridėti individualius CV ir kūrybingai aprašyti komandą. Į finalą pateko TOP20 komandų, kurios turėjo varžytis dar vienoje CESIM simuliacijoje (tik šįkart laiko buvo žymiai mažiau), ir išspręsti case study, pristatyti ir apginti savo idėją.
  • Investment Unlimited – vidinis SSE Rygos komandinis žaidimas skirtas studentams mėgstantiems investicijas ir finansus, konkursas susideda iš trijų etapų: finansų rinkos (valiutų kursų, aliuminio ir kompanijos kainų prognozavimas naudojant FA ir TA), finansų užduotis ( įvertinti kompaniją diskontuotų pinigų srautų metodu (DCF), palyginamuoju metodu, ir paruošti LBO pasiūlymą pirkėjui) ir paskutinė užduotis: makroekonomikos užduotis ( per keletą valandų išanalizuoti šalies padėtį, ir paruošti prezentaciją investuotojui).
  • OVČ ( Omnitel Verslo Čempionatas ) – komandinis (4žm.) žaidimas, atrankiniuose etapuose teks varžytis VEMP simuliacijose, siūlyti verslo problemų sprendimus ir pasiūlyti keletą reklamos idėjų Omnitel kompanijai. Tuo tarpu finale reikės dar kartą sužaisti VEMP’ą ir po to parduoti savo VEMP’e sukurtą bendrovę investuotojams (bent jau taip teko girdėti iš finalistų).

Gaila šiais metais nežinojau apie Ace Manager žaidimą, kuris atrodo labiausiai susiejęs su mano pomėgiais. Turnyre kas kelias dienas gaunate užduotis susijusęs su finansais ir bankininkyste. Šiek tiek nesuderinamas su SSER studijų tvarkaraščiu, bet sudalyvauti būtinai reikės.

Jeigu žinote dar kokių nors simuliacijų ar kitų vertingų konkursų – būtinai parašykite!

Susiję įrašai

5 Responses

  1. Mindaugas Says:

    Geras postas. Vienoj vietoj visi pagrindiniai simulation’ai surašyti, o dar ir viena nauja suzinojau (unilever).

  2. Justas Says:

    HSE Corporate Credit International Case Competition

  3. Justas Says:

    Rubicon Contest

  4. Justas Says:

    CBS Case Competition

  5. Justas Says:

    Junior Peak Time

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.